Οι σωστές ρυθμίσεις στην εστία

fissler teaserbild3 topfkunde 31

Συμβουλές
Κάθε κουζίνα συμπεριφέρεται λίγο διαφορετικά κατά το μαγείρεμα – ανάλογα με τον τύπο της κουζίνας και της εστίας και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε μοντέλου κουζίνας. Υπάρχουν ηλεκτρικές κουζίνες με πολλαπλές εστίες, κεραμικές εστίες, εστίες αλογόνου ή επαγωγικές εστίες και κουζίνες αερίου.
Οι πολλαπλές εστίες είναι οι συμβατικές εστίες από ατσάλι ή σίδερο, οι οποίες χρησιμοποιούν την υψηλή θερμική αγωγιμότητά τους για τη μεταφορά της θερμότητας. Οι κεραμικές εστίες είναι υαλοκεραμικές επιφάνειες, στις οποίες η θερμότητα δημιουργείται από την ακτινοβολία. Οι εστίες αλογόνου θερμαίνουν το σκεύος με υπέρυθρη ακτινοβολία. Οι επαγωγικές εστίες δημιουργούν μαγνητικά εναλλασσόμενα πεδία, τα οποία μετατρέπονται σε θερμότητα στη βάση του σκεύους.

Για όλους τους τύπους εστίας ισχύει:
Για ευαίσθητα φαγητά και μικρές ποσότητες θα πρέπει να επιλέγετε χαμηλή βαθμίδα θερμοκρασίας, ενώ για μεγαλύτερες ποσότητες μια υψηλότερη βαθμίδα. Ο παρακάτω πίνακας παρουσιάζει τις σωστές ρυθμίσεις. Περισσότερες λεπτομέρειες θα βρείτε στις οδηγίες χρήσης της κουζίνας σας.

  1-12 1-9 1-6 1-3
Parboiling, braising lightly 12 9 6 3
Browning, heating 9-12 6-7 4-6 2-3
Simmering, steaming, braising, stewing, soaking 1-6 1-4 1-3 0.5-1.5
Heating convenience foods 9 6 4 2
fissler teaserbild5 topfkunde 14

Πρακτικές συμβουλές.
Ένας σημαντικός παράγοντας για τέλεια αποτελέσματα στο μαγείρεμα, είναι ότι το σκεύος και η εστία θα πρέπει να ταιριάζουν. Σε περίπτωση πολλαπλών εστιών, εστιών αλογόνου και κεραμικών εστιών, η εστία πρέπει να έχει το ίδιο μέγεθος με τη βάση του σκεύους ή να είναι μικρότερη. Αν μαγειρεύετε σε εστία αερίου, θα πρέπει να τοποθετείτε πάντα το σκεύος στο κέντρο της εστίας για να αποφύγετε την εξάπλωση της φλόγας. Και με τις επαγωγικές εστίες θα πρέπει να τοποθετείτε το φαγητό στο κέντρο της εστίας. Το σκεύος και η εστία πρέπει να έχουν ίδιο μέγεθος.

Σωστό μαγείρεμα.
Χρειάζεται λίγη πείρα μέχρι να βρείτε τη σωστή ρύθμιση στο σιγοβράσιμο, για μαγείρεμα με εξοικονόμηση ενέργειας. Τα συστατικά στην κατσαρόλα πρέπει να σιγοβράζουν προσεκτικά χωρίς να ξεχειλίζουν, ενώ από την κατσαρόλα πρέπει να διαφεύγει λίγος ατμός. Αν διαφεύγει πολύς ατμός, θα πρέπει να μειώσετε τη θερμοκρασία της εστίας.

Εξοικονόμηση ενέργειας.
Αξιοποιήστε τη συσσωρευμένη θερμότητα της κατάλληλης για όλες τις εστίες βάσης CookStar μειώνοντας νωρίς τη βαθμίδα ενέργειας και απενεργοποιώντας την εστία πριν ολοκληρωθεί εντελώς το μαγείρεμα. Επιλέξτε το σκεύος που αντιστοιχεί στην ποσότητα που θέλετε να μαγειρέψετε και, αν είναι δυνατό, φροντίστε να μαγειρεύετε πάντα με τοποθετημένο το καπάκι. Η εστία θα πρέπει είτε να έχει το ίδιο μέγεθος με τη βάση του σκεύους, είτε να είναι μικρότερη.
Επικοινωνία

Έχετε ερωτήσεις, υποδείξεις ή επιθυμίες σχετικά με τα προϊόντα μας; Το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της Fissler είναι στη διάθεσή σας.

» Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟΥ ΕΜΠΟΡΟΥ

Αναζητάτε έναν εξουσιοδοτημένο έμπορο για τα προϊόντα Fissler; Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία αναζήτησης των εξουσιοδοτημένων εμπόρων μας σε όλο τον κόσμο.

» Αναζήτηση εξουσιοδοτημένου εμπόρου

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Διαγωνισμοί και υπέροχες συνταγές. Το ενημερωτικό δελτίο της Fissler σας ενημερώνει χωρίς καμία δέσμευση και κόστος για εσάς.

» Εγγραφή συνδρομητή στο ενημερωτικό δελτίο