Τα χαρακτηριστικά ποιότητας ενός καλού μαχαιριού

Πως μπορείτε να τα αναγνωρίσετε; Ένας χρήσιμος οδηγός για την αγορά μαχαιριών.

Επεξεργασία
Όλα τα τμήματα του μαχαιριού συνδέονται μεταξύ τους χωρίς ραφές. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κενά στην ένωση μεταξύ της λαβής και της βάσης της λεπίδας, τα οποία προκύπτουν από τη ρύθμιση. Επιπλέον, η λεπίδα και η λαβή πρέπει να είναι απόλυτα λείες και ομαλές. Αυτά τα σημεία είναι πολύ σημαντικά, ιδιαίτερα σε σχέση με την υγιεινή, γιατί σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να συσσωρευτούν βακτηρίδια σε αυτά τα σημεία. 

Φινίρισμα επιφάνειας
Στην επιφάνεια του μαχαιριού γίνεται λεπτή λείανση όπως και στεγανοποίηση κατά το τρόχισμα. Η τέλεια επεξεργασία δημιουργεί ένα ομοιόμορφο και λεπτό φινίρισμα επιφάνειας.

Αντοχή στην άμβλυνση
Η αντοχή ενός μαχαιριού στην άμβλυνση καθορίζει τη χρονική διάρκεια χρήσης του μαχαιριού με ικανοποιητική απόδοση στην κοπή. Η καλή αντοχή στην άμβλυνση εξασφαλίζεται με ατσάλι υψηλής ποιότητας, σωστές διαδικασίες θερμικής επεξεργασίας και σωστό φινίρισμα της κόψης. Η ανάλογη, σωστή φροντίδα συνεισφέρει στη διατήρηση της υψηλής αποτελεσματικότητας της κόψης του μαχαιριού. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ενότητα με τις υποδείξεις για τη φροντίδα των μαχαιριών.

Αντοχή στη διάβρωση
Η αντοχή ενός μαχαιριού στη διάβρωση εξαρτάται από την ποιότητα του ανοξείδωτου ατσαλιού, τις σωστές διαδικασίες σκλήρυνσης και το φινίρισμα της επιφάνειας. Μια επιφάνεια με λεπτή λείανση και απαλό ακόνισμα, αυξάνει την αντοχή του μαχαιριού στη διάβρωση και κατά συνέπεια στις επιδράσεις του περιβάλλοντος.

SΑσφάλειαafety
Δύο παράγοντες καθορίζουν αν ένα μαχαίρι είναι ασφαλές κατά τη χρήση. Πρώτον, θα πρέπει να έχει ασφαλή λαβή που εμποδίζει το χέρι να γλιστρήσει στη λάμα. Δεύτερον, το μαχαίρι πρέπει να είναι πολύ κοφτερό, για να απαιτείται λιγότερη δύναμη κατά την κοπή και να εξασφαλίζεται η ασφαλής χρήση του.

Εργονομική λαβή
Η λαβή του μαχαιριού πρέπει να ταιριάζει στο χέρι, για να επιτυγχάνεται άνετη και ξεκούραστη εργασία για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Αυτό εξασφαλίζεται με μια εργονομική λαβή, η οποία επίσης αυξάνει την ασφάλεια.

Ισορροπία
Ένα καλό μαχαίρι δεν είναι βαρύτερο στο ένα άκρο του. Πρέπει να υπάρχει μια ισορροπημένη κατανομή βάρους μεταξύ της λαβής και της λεπίδας. Η σωστή ισορροπία του μαχαιριού εξασφαλίζει τη σωστή χρήση του και ευχάριστη εργασία.
Επικοινωνία

Έχετε ερωτήσεις, υποδείξεις ή επιθυμίες σχετικά με τα προϊόντα μας; Το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της Fissler είναι στη διάθεσή σας.

» Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟΥ ΕΜΠΟΡΟΥ

Αναζητάτε έναν εξουσιοδοτημένο έμπορο για τα προϊόντα Fissler; Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία αναζήτησης των εξουσιοδοτημένων εμπόρων μας σε όλο τον κόσμο.

» Αναζήτηση εξουσιοδοτημένου εμπόρου

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Διαγωνισμοί και υπέροχες συνταγές. Το ενημερωτικό δελτίο της Fissler σας ενημερώνει χωρίς καμία δέσμευση και κόστος για εσάς.

» Εγγραφή συνδρομητή στο ενημερωτικό δελτίο